Skip to Content

Wat is Striplac en is het iets voor jou?

Als je van mooie, verzorgde nagels houdt maar geen tijd hebt om regelmatig naar de nagelsalon te gaan, heb je misschien wel eens gehoord van Striplac. Striplac is een populair alternatief voor traditionele gellak en gewone nagellak en biedt een innovatieve manier om je nagels er salonwaardig uit te laten zien zonder gedoe. In deze blogpost duiken we dieper in wat Striplac precies is, hoe het werkt, en of het misschien iets voor jou is!


Wat is Striplac?


Striplac is een type peel-off nagellak die je thuis kunt aanbrengen en uitharden onder een LED-lamp. Een groot voordeel van Striplac is dat je geen aparte base coat nodig hebt; deze is namelijk al verwerkt in de kleurenlak zelf. Hierdoor bespaar je tijd en stappen, en blijft de lak goed hechten zonder extra producten. Striplac biedt twee verschillende manieren om het te verwijderen: je kunt het eenvoudig van je nagel aftrekken met behulp van een speciale peel-off activator, of je kunt ervoor kiezen om het te weken (soak-off). Deze flexibiliteit maakt Striplac uniek en geeft je controle over hoe je het wilt verwijderen, zonder je natuurlijke nagels te beschadigen.


Hoe werkt Striplac?


Het aanbrengen van Striplac is eenvoudig en kan in een paar simpele stappen worden gedaan:


1.Reinig je nagels: Zorg ervoor dat je nagels schoon, droog en vetvrij zijn. Dit zorgt ervoor dat de Striplac goed hecht en langer blijft zitten. Hiervoor kan je de Cleansing Pads gebruiken.

   

2.Kleur aanbrengen: Breng een dunne laag Striplac kleur aan op je nagels. Houd de lagen dun om luchtbellen en ongelijkheden te voorkomen.


3.Uitharden onder de LED-lamp: Laat de Striplac uitharden onder een LED-lamp. Dit duurt slechts 60 seconden per laag.


4.Topcoat aanbrengen: Voor extra glans en duurzaamheid breng je een topcoat aan en laat je deze ook uitharden onder de lamp.


Twee Manieren om Striplac te Verwijderen


Striplac biedt je de mogelijkheid om je nagels te ontdoen van de lak op twee manieren:


1. Peel-off Methode met Activator: Bij de peel-off methode kun je Striplac verwijderen door gebruik te maken van een speciale peel-off activator. Dit product wordt op de nagel aangebracht en maakt de lak flexibel, waardoor je het eenvoudig van je nagel kunt afpellen. Zonder de activator is het moeilijk en niet aan te raden om de lak zomaar van je nagel af te trekken, omdat dit je natuurlijke nagels kan beschadigen.


2. Soak-off Methode: Voor degenen die een zachtere aanpak willen, kun je Striplac ook weken in een remover die speciaal ontworpen is voor soak-off producten. Dit werkt op dezelfde manier als bij traditionele gellak: je wikkelt je nagels in remover en laat het even inwerken, waarna de lak gemakkelijk loskomt. Dit is handig als je liever niet trekt aan de nagels of als je ze extra wilt beschermen.


Voordelen van Striplac


1. Geen aparte base coat nodig: Striplac bespaart je een stap in je nagelroutine doordat de base coat al in de kleur verwerkt zit. Dit maakt het aanbrengen sneller en eenvoudiger.

   

2. Gemakkelijk te verwijderen: Of je nu kiest voor peel-off of soak-off, Striplac biedt flexibele opties om de lak eenvoudig te verwijderen zonder schade aan je nagels.

   

3. Langdurig en duurzaam: Striplac blijft tot wel 10 dagen mooi, zonder te chippen of dof te worden. Ideaal voor mensen die niet dagelijks hun nagels willen bijwerken.


4. Geen beschadiging van de nagel: Dankzij de peel-off activator kun je de lak gemakkelijk verwijderen zonder agressieve removers of vijlen.


5. Thuis aan te brengen: Geen dure salonsessies meer nodig; je kunt alles zelf doen in het comfort van je eigen huis.


6. Snelle droogtijd: In tegenstelling tot gewone nagellak die lang moet drogen, is Striplac na het uitharden meteen klaar voor gebruik.


Is Striplac iets voor jou?


Striplac is perfect voor iedereen die houdt van mooie nagels zonder het gedoe van regelmatig bijwerken of de schadelijke effecten van aceton en vijlen. Het is ideaal voor:


- Drukke mensen: Als je weinig tijd hebt voor nagelverzorging maar toch mooie, verzorgde nagels wilt, is Striplac een uitstekende keuze.

 

- Mensen met zwakke nagels: Omdat Striplac geen gebruik maakt van agressieve removers bij de peel-off methode, is het een zachte en nagelvriendelijke optie.


- Beginners: Het eenvoudige aanbreng- en verwijderproces maakt het ook geschikt voor beginners die hun nagels thuis willen doen zonder de complexiteit van traditionele gellak.


Enkele aandachtspunten


Hoewel Striplac veel voordelen heeft, zijn er ook een paar dingen om in gedachten te houden:


- Niet zo lang houdbaar als traditionele gellak**: Striplac blijft ongeveer 7 tot 10 dagen zitten, wat korter is dan sommige andere gellakproducten.

 

- Peel-off techniek vereist de activator: Gebruik altijd de peel-off activator om de lak veilig van je nagels te verwijderen en schade te voorkomen.


Conclusie


Striplac is een revolutionaire manier om je nagels er salonwaardig uit te laten zien zonder het gedoe van traditionele gellak. Met zijn ingebouwde base coat, eenvoudige peel-off en soak-off methoden, en snelle applicatie is het ideaal voor iedereen die op zoek is naar een gemakkelijke en nagelvriendelijke optie. Of je nu een nagel-liefhebber bent of een drukbezette professional, Striplac kan de perfecte oplossing zijn voor jouw nagelverzorging.


Dus, is Striplac iets voor jou? Als je van gemak, snelle applicatie en flexibele verwijder opties houdt, is het absoluut de moeite waard om te proberen!

Hoe houd je je nagels gezond?